Novinky

změnit čas
cena mědi i nadále klesat
Jak vyplývá z prohlášení o odborníky napsala agentura Reuters «», cena mědi na dodávku tří měsíců v průběhu aukce dne 26. června na London Metal Exchange klesl o 1% a dosáhl úrovně 6737 dolarů za tunu. Dnes, život pod takových smluv obchoduje za 6715 USD za tisíc kilogramů.
27 června 2013
Současná situace na světovém trhu z nerezové oceli je smutný
Jak již bylo řečeno nedávno v prohlášení agentura «Platts», generální tajemník «Nerezová ocel Forum" (ISSF) John Rowe ve svém posledním posouzení situace na trhu z nerezové oceli dané vyhlídky na její rozvojové pesimistické hodnocení. Podle tohoto analytika, propuštění z kovu odrůdy odolné proti korozi stále více a více odvětví ocelářského průmyslu s nízkými příjmy.
24 června 2013
Na Norilsk Nickel systému sledování vozidel zaveden
Přední výrobce systémů pro sledování a řízení dopravy na základě družicových systémů GLONASS / GPS, společnost «Omnicomm», dokončil první fázi uvedení do provozu zařízení pro firmy MMC "Norilsk Nickel". V průběhu těchto prací navigace a telematické zařízení byla instalována v osmi set služební vozidlo, a do konce letošního roku, její vedení plánuje vybavit zařízení asi dvou tisíc vozů.
24 června 2013
Royal Nickel Company hodlá i nadále financovat Dumont Nickel projekt
"Nickel projekt" Dumont ", rozvíjí v kanadské provincii Quebec lze očekávat, že k dokončení potřebné finanční prostředky z« Royal Nickel Corp. », dokud se nezíská úřední povolení k zahájení prací" - to bylo řečeno v prohlášení managementu těžební společnost, která převzala jeho hotovostní kolaterál.
20 června 2013
Největší obchodník neželezné kovy získala novou úvěrovou linku
Podle tiskové uprostřed největšího provozovatele světovém trhu neželezných kovů, společnost «Glencore-Xstrata» Vedení společnosti uzavřela dohody s řadou evropských bank poskytovat revolvingového úvěru v celkové hodnotě více než $ 17 miliard. Dolarů. Tyto dohody by měly zajistit, že organizace hotovostních injekcí směnných úvěrů získat «Glencore» a «Xstrata» od sebe (před spojením).
18 června 2013
V měsíci květnu zvýšila produkce mědi v Chile
Jak lze vidět z nedávných statistických výkazů, tržby z prodeje na vývoz mědi z Chile v květnu 2013 vzrostla ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, téměř 14% - až do výše 3,67 miliardy amerických dolarů v absolutních hodnotách .. V květnu 2012 to bylo 3,23 mld. Dolarů. Obecně lze však říci, od začátku roku 2013, výnosy z těchto transakcí zůstala na předchozí úrovni - 16,6 miliardy dolarů (v porovnání s leden až květen 2012) ..
17 června 2013
nerezové ocelové trubky dala vzniknout obchodní bitev EU a Čínou
Jak nedávno oznámil, že Evropská unie vyzývá Čínské lidové republiky (která je partnerem EU v rámci Světové obchodní organizace) osvobozeny od cla vyvážených výrobků do Číny několika evropských výrobců trubky z nerezové oceli. Jedná se o box, který je vydáván od německé firmy «Salzgitter AG» a španělské korporační «Tubacex SA», které se specializují na výrobu bezešvých trubek z nerezové oceli a jsou pravidelné dodavatele zboží kupujícímu na čínský trh.
13 června 2013
Oheň na výrobu titanu, VSMPO-AVISMA nemá za následek vážné důsledky
Vedení společnosti JSC "VSMPO-AVISMA Corporation" - předního hráče na světovém trhu titanu - hlášeny: požár, ke kterým došlo na druhý den v jednom z obchodů společnosti, by neměla mít za následek vážné důsledky. Podle organizace, v důsledku nehody, zraněné při práci nehrozí závažných odchylkách od rozpisu výrobních plánů chybí, nenahraditelné ztráty zařízení, které může významně komplikují provoz dotčených jednotek, oheň nezpůsobila.
11 června 2013
Akcionáři Norilsk Nickel se rozhodla o výplatě dividend za rok 2012
Na setkání akcionářů MMC "Norilsk Nickel" na konci roku 2012, které se konalo minulý čtvrtek, účastníci akce schválila konsolidovanou účetní závěrku společnosti a rozhodla o výplatě dividend. Na základě výsledků hlasování na bázi, bude výše odpočtu daně pro každou akcii bude 400.83 rublů (celkem MMC zaplatí akcionářům - jak vyplývá dohodě prosince mezi majoritou. - cca 2 miliardy dolarů).
9 června 2013
Glencore Xstrata bude rozšiřovat důl olova a zinku McArthur River
Místní severní australské úřady vydaly povolení ke společnosti Glencore Xstrata na hlavní expanzi olova a zinku dolu McArthur River. Nyní je majitel pole může zahájit projekt na vybudování těžbě rud, práce na který začne v běžném roce. Na konci expanze (a je určeno k roku 2014) se zvýší plochu lomu se stávajícími 145 ha do 210 ha, a jeho hloubka (210 m) se zdvojnásobí.
7 června 2013
Americký závod primárního hliníku Sebree změnila majitele
Společnost «Century Aluminum» (USA) - jeden z 10 největších výrobců hliníku na světě - oznámila uzavření transakce s «Rio Tinto Alcan» (australsko-britský joint venture), který vyústil v závodě «Sebree» (Henderson County, Kentucky) má oficiálně změna vlastnictví. Nový majitel aktiva se stala jedním z dceřiných společností amerických korporací.
4 června 2013
Chilské producenti mědi se zvyšuje objem výroby, ale ztrácí zisky
Chilské producenti mědi varují před nárůstem produkce červeného kovu v prvním čtvrtletí letošního roku s tím, že jejich příjem se snižuje. Zejména vedení největším operátorem na trhu neželezných kovů v zemi (což v kombinaci, a nejsilnější producent mědi na světě) - společnost «Corporación Nacional del Cobre de Chile» (Codelco) - tvrdí, že zvýšení objemu výroby prostředků na svých vlastních zařízeních v prvním 4 měsíců roku 2013 na úroveň 385 tis. tun a říká paralelní snížení podnikatelského příjmu na 868 milionů $.
3 června 2013