Novinky

změnit čas
Uvolňování zinku v Rusku klesl v prvním pololetí roku 2013
Jak je možno vidět z údajů zveřejněných Federální služby státní statistiky, objem uvolňování neošetřeného zinku v Rusku v první polovině letošního roku klesly o 6,1% ve srovnání se stejným obdobím roku 2012. Je to jen na měsíc června 2013 v porovnání s června 2012, výroba tohoto kovu v zemi, se snížil o 13,2%, ve srovnání s května 2013 - se snížil o 11,2%.
30 července 2013
Norilsk Nickel může získat nižší zisk v roce 2013
Podle vyjádření Vladimir Potanin, generální ředitel OJSC MMC "Norilsk Nickel", jeho firma má každý šanci nedostatečně kolekce asi jednu miliardu dolarů v příjmech v běžném roce s ohledem na klesající ceny kovů.
29 července 2013
RUSAL je organizátorem kongresu Non-železné kovy v roce 2013
Přední světový producent hliníku - United Company RUSAL - chopil funkce pořadatele pátého mezinárodního kongresu a výstavy "Non-železné kovy v roce 2013". Akce začíná dne 3. září v Krasnojarsku a potrvá do 6. téhož měsíce. Kongres - jak se opakovaně stalo v minulosti - bude kombinovat konferenci "zlato Sibiře", "metalurgii neželezných kovů a vzácných" a "sibiřská hliník."
26 července 2013
Boliden snižuje produkci mědi
Švédská společnost «Boliden», pracující v těžebním průmyslu, produkce mědi klesl (v porovnání se stejným časovým intervalem v roce 2012) na 12% v první polovině tohoto roku. Současné tempo výroby podniku ve výše zmíněném období o tento zdroj klesl na 146,2 tis. Tun, zatímco v první polovině roku 2012 tento podíl činil 166,3 tis. Tun.
23 července 2013
Světové ceny titanové nadále klesají
Vzhledem k tomu, odborných zpráv ve sdělovacích prostředcích, v posledních několika měsících na světových tržních cen titanu a jejích produktech na základě mnohem "štíhlejší". A zejména v závislosti na «Metal-Pages Ltd.», v evropských obchodních míst v hodnotě 70% ferotitan se snížil z 6,2-6,4 amerických dolarů za kilogram na 5,5-5,65 USD na kilogram, a náklady 1 kg titanu čipů klesla na US $ 5,39-5,56 na 4,45-4,78 dolarů. Ve stejné době, podle statistik «Metal Bulletin» časopis, vážená průměrná cena ferotitan snížil na 5,85-5,95 tis. Dolarů za tunu.
22 července 2013
Baosteel snižuje náklady na vývoz austenitické nerezové oceli
Podle Yieh.com, čínská společnost «Baosteel» nedávno rozhodla o snížení vývozních cen pro austenitické nerezové oceli na 100 amerických dolarů za tunu, protože pokles cen niklu na světových trzích.
19 července 2013
Japonsko plánuje těžit kovy vzácných zemin ve Střední Asii
V poslední době, geologický průzkum byl odstartován japonských vědců v bývalém Sovětském svazu - totiž ve Střední Asii. Zdá se, že zahájení výroby kovů vzácných zemin (jmenovitě tyto zdroje budou hledat geology země vycházejícího slunce), další asijské silové s vklady SNS není daleko.
19 července 2013
Ceny na světovém trhu niklu stále klesá
V nedávném prohlášení pro analytiky «Standard Bank» říká, že trvalý pokles světových cen niklu v poslední době co nejblíže k prahové hodnotě ziskovosti zdrojů. Nyní, experti říkají, že cena kovu bude na chodbě kotací tak dlouho, dokud se objem jeho vydání, vedoucí subjekty na trhu byly výrazně sníženy.
16 července 2013
CFO hliníku závod v Černé Hoře zatčen za krádež
Podle ruských médií zprávy, prohlášení zástupců holdingu «En +» Oleg Děripaska řekl, že nedávná zatčení Dmitrij Potrubacha (CFO černohorskou vysoké pece hliníku - «Kombinat Aluminijuma Podgorica» (KAP)), je jediným "represe proti oprávněných akcionářů." Podrobnosti o incidentu uvádí, že top manažeři podniku byli obviněni z krádeže elektřiny z evropského energetického systému.
15 července 2013
Volgograd hliník závod zvyšuje podíl výrobků s vysokou přidanou hodnotou
Zástupci společnosti JSC "Volgograd Aluminum Plant" nedávno uvedl, že vedení organizace má v úmyslu pro běžný rok zvýšit podíl výrobků s vysokou přidanou hodnotou (ve většině případů je to slitin) s úrovní překročit polovinu z celkové produkce
11 července 2013
Světové zásoby mědi vydrží po celé století
Podle názorem analytiků «Monash University» (State University of Australia), světové zásoby mědi schopno pokrýt rostoucí poptávku po červeného kovu pro přinejmenším století. Takový závěr byla provedena analytici na základě údajů obdržených od těžebních společností po celém světě jako součást nedávné studie australských vědců speciální.
8 července 2013
CMP dodá nerezové oceli pro ruské vrtulníky holdingová společnost
Jak je uvedeno v nedávném prohlášení pro tiskové služby společnosti "Mechel", "Čeljabinsk Metallurgical Plant" (CMP) se zavázala zajistit třídu objednávky inovačního nerezové oceli s vysokou pevností pro vrtulník. Zákazník v této transakci je holdingová společnost "Russian Helicopters".
8 července 2013
VSMPO-AVISMA titanové výrobky prezentovány na výstavě v Japonsku
Titanium Corporation "VSMPO-AVISMA Corporation" (poprvé ve své historii) se zúčastnila odborné výstavy v Japonsku. Řeč je o účasti ruských společností v 17 th «M-TECH 2013" mezinárodní výstavě součástí, dílů a součástek pro průmyslová zařízení, které podle tradice konala v prvním měsíci léta v Tokiu.
4 července 2013
V Austrálii, rostoucí objemy rafinovaného uvolňování niklu
Jak je uvedeno v nedávno zveřejněné prognózy odborníků BREE ( «Australian Bureau of zdrojů a úspor energie» - oddělení zdrojů a energie podle australské vlády), místní výrobci niklu v období 2012-2013 fiskální rok může zvýšit objem rafinovaného uvolňování kovu 5% (v ve srovnání s údaji z finančního roku 2011-2012). Analytici Bureau předpovídá, že produkce rafinované niklu v Austrálii ve stanovené lhůtě by mohl dosáhnout 128 tis. Tun.
2 července 2013
Alcoa uzavírá hliníkový výrobní závod v Itálii
Zástupci společnosti Alcoa «» (Pittsburgh, USA) oznámily svůj záměr uzavřít rostlinu «Fusině» výrobce hliníku, který se nachází v Benátkách (Itálie). Toto opatření povede k tomu, že ve druhém čtvrtletí roku 2013, společnost utrpí ztráty v odhadované výši 30-35 mil. Amerických dolarů.
1 července 2013