Novinky

změnit čas

nerezové ocelové trubky dala vzniknout obchodní bitev EU a Čínou

Jak nedávno oznámil, že Evropská unie vyzývá Čínské lidové republiky (která je partnerem EU v rámci Světové obchodní organizace) osvobozeny od cla vyvážených výrobků do Číny několika evropských výrobců trubky z nerezové oceli. Jedná se o box, který je vydáván od německé firmy «Salzgitter AG» a španělské korporační «Tubacex SA», které se specializují na výrobu bezešvých trubek z nerezové oceli a jsou pravidelné dodavatele zboží kupujícímu na čínský trh.

Oficiální žádost o výše uvedeném případě Zástupci EU se plánuje vyslat na orgány Číny na konci tohoto měsíce. Odborníci se domnívají, že toto opatření bude sloužit jako varovný signál k čínským vedením firma záměr Evropské unie o jakékoli legitimní akce odolávat pokusům Číny nepřiměřeně nafouknout hodnotu výrobků vyrobených v EU, zatímco jeho dovoz na území Číny.

Tvrdila, bylo rozhodnuto, že v reakci na vyšetřování čínských úřadů o údajně podhodnocené ceny dodávaných do Číny duchy. A toto opatření, podle některých komentátorů, konflikt sloužil jako pokračování historie antidumpingových opatření EU ve vztahu k solárních buněk, které jsou vyvážené Číně.

Mezitím pravidla Světové obchodní organizace zakázala účastníky (a mezi nimi — jak je uvedeno výše — po obou stranách). «Pomstu» uplatňovat taková opatření, Naopak, před zavedením jakýchkoli celních omezení a tarify členové WTO musí prokázat, že bez sankce ekonomiky země utrpí značné škody. Zdá se, že z tohoto důvodu, nebo Evropské unie nebo v Číně, věci týkající se výrobků z nerezové oceli, není oficiálně spojeno s řízením, pokud jde o evropských vín a čínských solárních panelů.

Představitelé EU se domnívají, že řešení sporů mezi členy WTO, Komise, která vezme v úvahu dovoz bezešvých nerezové ocelové trubky v Číně, bude mít vynikající neopodstatněné a podléhající zrušení budou uznány pro zkušební rozhodovací iniciátorů a povinností ČLR. Samospravedlnost prozrazují nedávný precedent: letos v zimě, Evropská unie byl vítěz v podobném sporu (v té době otázka se týkala cel uložených Číně na rentgenových přístrojů z EU).

Sledujte všechny novinky