Kontaktní telefon
v Dněpru a v jiných městech
  • +49 (208) 376-298-00
  • +38 (056) 790-91-90
  • +38 (056) 790-91-90
  • +38 (056) 790-91-90

Novinky

změnit čas

Carbon chlazení hliníku, mědi a křemíku povrchy

Efektivní chlazení mikroprocesory při používání — parametr, který nejvíce ovlivňuje provoz takového zařízení. Proto se vědci z různých zemí a kontinentů jsou neustále vyvíjeny stále více a více nových systém chlazení. V poslední době se skupina vědců z anglického institutu vyvinul nový přístup k této problematice. Výsledkem jejich činnosti byl vzhled radiátoru světla na základě systému nano trubky uhlíku. Podstata technického řešení a rysů jeho práce jsou nyní publikovány na speciální webové stránky, vlastněné výzkumné laboratoři celostátního významu z Berkeley.

Po četných pokusech s různými materiály, jako je hliník, křemík, měď, a dokonce i zlata uměle pěstované uhlíku nano trubky je dobře prokázáno. Nicméně, použití takového chlazení zahrnuje použití pomocných vrstev. Tyto vrstvy z organických molekul, jako jsou, nechat vytvrdnout kovalentních vazeb přímo mezi tímto povrchem, který musí být ochladí a nano trubky. Dobrá vazba mechanické povahy kovového povrchu chladiče a chladicí trubice umožňuje zvýšit a zlepšit odvod tepla v systému. Jako nano trubky schopností pro chlazení povrch diamantu je ještě lepší, což je považováno za přírodní minerální charakter s nejvyššími tepelnými vlastnostmi vodivosti. Je však důležité poznamenat, že takový systém, je zde jedna velmi významná nevýhoda. I přes vysokou úrovní vyzařování tepla, většina z uhlíkové nano trubky z nemůže být pevně uchycena k povrchu chlazeného materiálu. Tak, způsob je třeba následovat zlepšení. Nyní základní výzkum zaměřený na zlepšení hustotu kontaktních trubek a kovových povrchů.

Teplota v pracovní zóně čipů má velký vliv na výkonnost takového zařízení. Proto, včasné a účinné chlazení pracovního prostoru je velmi důležité, aby prodloužit životnost těchto čipů. Takže směr vědecké výzkumné skupiny je s ohledem na dnešní době velmi důležité.

Sledujte všechny novinky